Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  гр. София 1142
 ул." Граф Игнатиев" 41А
 тел.: 981 03 66


 

 

РАБОТНО ВРЕМЕ

 

от понеделник до петък
от 8 до 20 часа
след предварително записване

 

Ако имате кървене от венците .разклатени зъби ,неприятна миризма в устата и желание сами да си извадите зъбите от устата - разгледайте последният ни пародонтологичен случай който е в процес на лечение .

33 годишна пациентка дойде с болка в точно определени два зъба и оплакване от неприятна миризма в устата.

тежък пародонтологичен случай тежък пародонтологичен случай

На снимките се вижда как зъбите са се разредили, някои са провиснали и като цяло са се удължили.Този случай е типичен пример за тежка форма на пародонтоза, защото зъбите са разклатени и на ренгеновите снимки се виждат големи пародонтални джобове.

Какво направихме :

почистихме зъбния камък и обучихме пациентката как да си мие правилно зъбите .

Шинирахме част от разклатените .зъби и извадихме тези които не могат да се лекуват. В същото време направихме на момента временни мостове.

Година и четири месеца след първото посещение на пациентката в нашия кабинет предните зъби изглеждат така Те са възстановени с металокерамика :

пародонтален случай

Част от страничните зъби в дясно са естествени само са шинирани с фотополимерна шина , липсващият 6-ти зъб долу е възстановен с имплант Може би ви прави впечатление че долните зъбите не са покрити изцяло от короните . Така е защото при пародонтозни зъби е по добре короните да са по далече от венците за да може зъбите да се почистват по лесно. Затова при долните зъби сме предпочели този начин на изработване на короните а при горните зъби сме дали приоритет на естетиката и короните са пъхнати под венеца Тъй като при усмивка се виждат само горните венци

пародонтален случай

След едногодишно лечение пациентката се усмихва без никакво притеснение ,венците са спокойни няма кървене и лош дъх . Всичко това благодарение на екипната работа на пациент , зъботехник и зъболекар