ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ

 

 

Искате ли по-бели зъби?

 

Почувствувайте се по-добре , изглеждайте модерно и се усмихвайте незабравимо!
Избелването е безопасно , ефективно и много бързо.Само за 40 минути зъбите ви ще заблестят.
Какви са причините за потъмняването на зъбите?
Повечето оцветявания са причинени от консумация на кафе , чай , червено вино , тютюн , от употребата на тетрациклин , кока-кола , цветни натурални сокове ,къри и др . С напредване на възрастта и по време на бременност зъбите също потъмняват.

Безопасно ли е?

 

ДА. Избелването е една безопасна козметична процедура. Извършва се от много зъболекари по цял свят от повече от 15 години. Изследванията върху избелвани зъби показват , че няма никакви рентгенови данни за нарушение на емайла , шийките или меките тъкани. Няма нито един случай за некроза , докладван по света.
Колко продължителен е резултатът?
След избелването зъбите никога не си връщат стария цвят. Това много ясно се вижда при третиране само на едната челюст , защото другата остава за сравнение.
За да се поддържа най-добрия цвят ние препоръчваме редовно почистване с четка и паста , конци , четки за междузъбни пространства и периодично избелване с гел и шини или лепенки .
Как става избелването?
Водородният прекис се разпада и се отделя кислород , който прониква в емайла и дентина.Премахва оцветяванията , докато структурата на зъба остава непроменена.
Има ли странични ефекти?
При повечето пациенти се получава 24 часова повишена чувствителност на зъбите , която изчезва при всички.

 

 

 

ФАСЕТИ

 

 

Вече няма нужда да криете усмивката си заради кариеси , петна или криви зъби. С фасети, лесно можем да коригираме несъвършенствата . Фасетите са естествени на външен вид, и са перфектна алтернатива за пациенти , които искат мимимални корекции и по-красива усмивка.

Представляват тънки люспи , изработени по поръчка от порцелан, предназначени за покриване на предната страна на зъба.След поставянето им ще видите, че те изглеждат като естествени зъби.
Предимството им пред короните е по-малкото изпиляване на зъбите.
Ако обаче разрушението на зъба е голямо /например има множествен кариес / и здравата основа е недостатъчна за подръжка на фасетата се препоръчва лечение с корони от чиста керамика или цирконий .

 

 

 

ЦИРКОНИЙ

 

 

Циркониевите корони и мостове набират голяма популярност в денталното лечение . Тези корони притежават голяма приспособителност като цвят и транспарентност , устойчиви са на износване и имат перфектана маргинална интеграция .Изникват от венеца като естествен зъб елиминирайки ‘‘черната линия‘‘, от която се оплакват много пациенти, носещи метало керамични корони.
Зъботехниците изработват циркониевите корони, от циркониеви блокчета по специална технология наречена cad-cam. Предварително гипсовите модели се сканират и формата на зъбите се проектира на компютър .Препоръчваме циркониеви корони винаги когато липсват зъби и се налага изработването на мост или когато има нужда от единична корона .

 

Възстановяване на функзията и естетиката с корони  от цирконий

 

 

ЧИСТА КЕРАМИКА

 

 

С чистата керамика може да се постигне изключителна естетика и натуралност на  възстановяването на зъбите .Тя не съдържа никакви метални сплави .Има много добра транспарентност . Използва се само за изработване на корони и фасети . Не е подходяща за мостове

За да се избере най - подходящия материал за вашата уста е необходима консултация с нашите доктори . Изборът зависи от опита и знанията на стоматолога , от наличните зъби на пациента ,от биотипа на венците , от захапката ,от финансовите възможности , и т.н .

 

 

 възстановяване естетиката на усмивката с корони от чиста керамика

 

БОНДИНГ

 

 

Какво е бондинг?

Бондингът е бърз начин да се поправят леко отчупени , изтрити , потъмнели , изкривени  или с разстояния зъби .Върху зъбите се поставя фотополимер с цел да подобри външния им вид , защото има разнообразие от цветове близки до естествените зъби.
Той е по- евтин от други козметични процедури и може да се направи с едно посещение. Понякога може да се оцвети между зъбите и тогава се налага кабинетно почистване със сода ,или да се отчупят люспи които могат да се възстановят пак намясто в кабинета .
Затова се използва при спешна нужда от красива усмивка . Ако естетичните очаквания на пациента са много високи е по добре да се използват керамични фасети или корони .