лечение на кариес


Кариесът е разрушение на зъбите в различна степен.
Причинява се от захрите които остават в устата и се превръшат в киселина. Ако почувствувате болка от сладко, студено или топло най-вероятно имате кариозен зъб. Не се колебайте да ни потърсите за преглед и при най-лек дискомфорт , защото ако не се лекува навреме може да доведе до усложнения: сериозни естетични проблеми , болка и загуба на зъбите.
С помощта на съвременните високо естетични материали кариесите и счупените зъби могат да се възстановят напълно безболезнено и невидимо за окото.

 

 

Счупен преден зъб възстановен с фотополимерна обтурация

счупен преден зъб и възстановяване с фотополимерна обтурация

 

 

 

кореново лечение

схема на зъб със зъбната пулпаКореново лечение се извършва при възпаление на пулпата / нерва / на зъб. Най - често се прави в едно посещение с анестезия и по радко при необходимост с няколко визити. Целта е да се премахне възпалената и инфектирана пулпа / нерв /, да се дезинфекцират каналите и да се запълнят със коренова паста.

 

 

 

 

 

 

 

 

детска стоматология


Първото посещение на детето ви при стоматолог трябва да е приятно. Децата не са родени с естествен страх от зъболекаря , но те се страхуват от неизвестното.Нашия екип полага специални усилия да говори внимателно и спокойно с вашето дете и да обясни и опише всяка една манипулация.Ние искаме и вие и детето да се чувствате спокойни при всяко ваше посещение.В зависимост от нивото на комфорта и готовноста на детето ние ще го прегледаме ,ще оценим развитието на зъбите ,челюстите и лицето и ще направим препоръка за лечение ако е необходимо.
Добре е децата да посещават стоматолог от първата година.Зъбите изникват след шестия месец от раждането и е важно да се създадат хигенни навици още от самото начало.Децата могат да се забавляват при опознаването на зъбите си.
Моля, записвайте вашето дете за преглед при стоматолог на всеки 6 месеца.