нашият екип

екипът на дентална клиника "Дента плюс-София"

д-р Габриела Луканова

 

Д-р Габриела Луканова завършва образованието си по дентална Mедицина в Медицинска Академия София през 1992 г.

       Пътят и израстването ѝ в денталната медицина винаги е следвал нуждите на пациентите потърсили помощта и.
След дипломирането си започва работа в спешен кабинет в 21 п-ка в кв.Младост София. После работи частен спешен център „Дентал-лабор 5“.
През май 1994 година основава Клиника “Дента плюс”, която управлява и развива до днес.
Практикува като семеен зъболекар.

 

 

        2000-2003 специализира ПАРОДОНТОЛОГИЯ при проф.М.Данан.

        2005-2007 преминава редица обучения по EСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ, МЕЗОТЕРАПИЯ  с ПЛАЗМА  и ФИЛЪРИ  на Filorgа.

        2007-2010 Специализира ИМПЛАНТОЛОГИЯ при проф Манфред Ланг и д-р Бранимир Кирилов.Преминава обучения за работа с различни имплантологични системи -  3i, Bredent, Biohorizons

Непрекъснато поддържа високо ниво на информираност за новостите и развитието на имплантологията ,пародонтологията и естетичната стоматология, като участва в имплантологични конгреси и онлайн семинари на водещи световно доказани лектори .
   Член на Dental XP  и Science direct. Това са онлайн платформи за следдипломно обучение. Science direct доставя информация за всички научни изследвания ,които се извършват в момента в областта на медицината , методите на лечение и резултатите .
       Д-р Луканова е единствената в България ,която се е обучила да работи и използва методите на NACD и Talk tools за работа с деца.
От 2010 г и досега се обучава да работи с деца със Синдром на Даун при Боб Домен /neurodevelopmentalist / NACD  /американска асоциация за детско развитие / .

д-р Светлана Благовестова - дентален лекар

Да се занимава с медицина е мечтата и от най-ранно детство. Динамиката, разнообразието и всекидневните предизвикателства в една дентална практика е това което я привличат, така че тя да избере именно да бъде дентален лекар.

Д-р Светлана Благовестова завършва Факултета по дентална медицина към Медицинска академия София през 1997г. Веднага след димпломирането си започва работа като семеен стоматолог в клиника "Дента плюс", където работи и до днес.

Завършва множество курсове за след дипломна квалификация в областта на естетичната стоматология, миофункционалната ортодонтия. Преминава три тренинга учебния център MRC Europe - Training Facility in Waalwijk Holand / и на място в клиниката в София .