лектор: Петер Хелдероп

 
 очаквайте новите дати за предстоящия курс по омфт - Част 2

 

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА КУРСА

 

Тук можете да прочетете Политиката за защита на личните данни

 

 

 

Програма на въвеждащия курс в ОМФТ -  11-12 октомври 2021

11.10.2021- от 9:00 до 17:00 часа

  

 •  Представяне на ОМФТ
 •  Етиология на ОМФТ
 •  Техника на Payneи Myo Lip Meter
 •   Диагностика при ОМФТ
 •   Практика със Measuring Station 430.

 

12.10.2020 - от 9:00 до 17:00 часа

      

 •  Основни стоматологични познания
 •  Myobrace и Myosa
 •  Работен график и практикуване на упражнения
 •  Дискутиране на случаи
 •  Въпроси и отговори

 

 Цена на курса - 480 лева

телефон за контакт 0888340998

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

Целева аудитория:

Курсът е официално акредитиран и насочен към логопеди, дентални лекари , дентални асистенти и ортодонти (35 PE points – 16 учебни часа ). Не се изисква конкретен трудов опит с ОМФТ.

 

 

гр. София  парк хотел "Витоша"
зала Витоша

 

 

парк хотел Витоша парк хотел Витоша

 

 

 

 

 

measuring station 430

 

 

 

 

Петер ХалдеропСлед дипломирането си като логопед в Университета за приложни науки в Лайден (Нидерландия) Петър Хелдероп открива първата си практика през 1989 г. От 1991 г. нататък той отваря осем други практики, две от които са в стоматологични практики. По този начин той създава близък контакт със стоматолозите , работи с пациентите на тези клиники и като резултат - само ползи за всички.

Придобива международна следдипломна квалификация по орофациална- миофункционална, гласова, заекваща, говорна и езикова теория. Днес той все още прекарва по-голямата част от времето си работейки като логопед.

Какво е ОМФТ?  (ОРАЛНА МИОФУНКЦИОНАЛНА ТЕРАПИЯ)

Терапия предлагаща Лечебни упражнения целящи възстановяването на нарушения баланс на работа на оралните мускули.

Вредните навици причиняват нарушаване на равновесието между оро-фациалните мускули, което от своя страна може да доведе до промяна на лицето и морфологията.

Например, вредни навици в устата, включително дишане през устата, смучене на палеца и т.н., в комбинация с неправилно преглъщане може да доведе до протрузия на горната челюст. Езикът избутва зъбите напред, а устните, които не се затварят при дишане на устата, не оказват никакво противодействие.

Неправилното използване на мускулите и липсата на обратно налягане в този случай води до различна форма на челюстите и / или зъбите. На лице е функционална малоклузия . Ако искаме да възстановим равновесието очевидно е че първо трябва да се промени функцията на участващите мускули.

     Двудневен курс ОМФТ за напреднали

     Опитът показва че от една страна има нужда от актуализиране на съществуващите знания по ОМФТ, а от друга страна, че понякога има голям разлика между нивата на знания на различните участници. Курсът за напреднали е създаден за да се повиши нивото на знанията на участниците и по този начин да се оптимизира лечението.

       По време на задълбочения курс за напреднали ще се обсъждат различни аспекти на ОМФТ, като се приема, че знанията от въвеждащия курс вече са улегнали и навлезли в практиката. Ще се обърне внимание на работата в съответствие с протокола ОМФТ, повтарянето и задълбочаването на стоматологичните аспекти, практиката на миосканер, техниката на Payne и силата на скалата, както и голям брой случай. По желание ще могат да бъдат включени и дискутирани Собствени случай на участниците. Препоръчително е да бъдат изпратени предварително.

Участието в задълбочения курс на OMFT е възможно само за участници преминали въвеждащия курс.

       Курсът ще се проведе от Петер Хелдероп и Нилс Хълсинк (Myofunctional Europe).

Ползи за Логопедите

 

След курса участниците ще могат да:

 

 •  Планират и работят с орално-миофункционална терапия на основно ниво.
 •  Използват и да предлагат най- подходящите миофункционални упражнения на клиентите за поставяне на езика на правилното място, за правилно преглъщане и баланс на работата на устните.
 •  Да използват измервателя на силата на устните и техниката на Payne и да правят заключения по отношение на насоката и ефективността на оро-миофункционалната терапия.
 •  Работят с Mesuring station 430
 •  Включват в логопедичните терапии Myobrace/Myosa- st 1 , Myochew, Infant trainer и Lip trayner

 

Ползи за Денталните лекари, ортодонтите, и денталните асистенти

 

След курса участниците ще могат да:

 • Добавят към Myobrace лечението и необходимите месечни упражнения
 • Планират и работят с орално-миофункционална терапия на основно ниво.
 • Използват и да предлагат най- подходящите миофункционални упражнения на пациентите за поставяне на езика на правилното място, за правилно преглъщане и баланс на работата на устните.
 • Да използват измервателя на силата на устните и техниката на Payne и да правят заключения по отношение на насоката и ефективността на оро-миофункционалната терапия.
 • Работят с Mesuring station 430

Бонус за денталните лекари, ортодонтите, и денталните асистенти. Докато изправяте зъбите на пациентите ще ги научите по между другото да произнасят правилно звуците.